Трамп сприймає як факт причетність Росії до отруєння Скрипаля

Президент США Дональд Трамп заявив, що підтримує версію британського слідства про причетність Кремля до отруєння екс-працівника ГРУ ГШ Росії Сергія Скрипаля та його доньки й готовий засудити РФ за цей вчинок, якщо буде пряме підтвердження.

Про це він заявив журналістам у вівторок біля своєї резиденції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я говорив сьогодні з Терезою Мей. На моє розуміння, це могла бути Росія, спираючись на всі докази, які вони (у Великій Британії – ред.) мають. Як на мене, і на їхню думку, це була Росія, і я, безумовно, сприймаю це як факт", - заявив глава Білого дому.

Він також повідомив, що у вівторок планує знову контактувати з британським керівництвом, щоб обговорити розвиток ситуації.

"Як тільки ми отримаємо прямі факти, якщо ми з ними погодимося, ми засудимо Росію або того, хто би це не був", - наголосив Трамп.

Читайте також: У ЗМІ з'явилися подробиці про газ, яким отруїли Скрипаля

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння в Солсбері колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалих було отруєно нервово-паралітичною речовиною "Новічок", розробленою в РФ. У цьому зв'язку російський посол був викликаний до британського МЗС. Мей також заявила, що Велика Британія до вечора вівторка чекає від Москви пояснень у зв'язку з отруєнням екс-співробітника ГРУ. Після цього Лондон буде готовий вжити найсерйозніші заходи у відповідь.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров вже заявив, що російська сторона не відповідатиме на ультиматум Лондона у зв'язку зі "справою Скрипаля" до тих пір, поки Велика Британія не забезпечить доступу до речовини, якою були отруєні фігуранти справи.