Британія назвала умову, за якою бойкотуватиме ЧС-2018 з футболу в Росії

Британія може організувати міжнародний бойкот Чемпіонату світу з футболу, якщо з'ясується, що за замахом на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля стояли спецслужби Росії.

Про це повідомляє Daily Mail.

«Англія може організувати координований бойкот чемпіонату світу з футболу, якщо з'ясується, що Росія стояла за спробою вбивства російського подвійного агента Сергія Скрипаля», - йдеться в повідомленні.

Австралія, Польща та Японія можуть приєднатися до Британії, бойкотуючи Кубок світу, якщо розслідування замаху на екс-розвідника приведе до російських спецслужб.

В рамках можливого бойкоту всі політики вищого рівня та офіційні особи публічно відмовляться відвідувати чемпіонат. Також розглядається варіант зняття всієї збірної Британії з ігор, хоча це може призвести до заборони на участь країни в наступному чемпіонаті.

Читайте також: Уряд Британії скликав екстрене засідання у справі Скрипаля

Як повідомлялося, 4 березня 66-річний Сергій Скрипаль і його 33-річна дочка Юлія були знайдені непритомними на лавці в торговому центрі Maltings в Солсбері і госпіталізовані з симптомами сильного отруєння. Зараз вони знаходяться в комі. Крім них, медична допомога була потрібна ще більш як 20 людям.

6 березня глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Лондон відповість рішуче, якщо виявиться, що Росія причетна до отруєння Скрипаля.