США розгорнули системи ПРО в Ізраїлі для проведення навчань

Сполучені Штати і Ізраїль розпочали двосторонні військові навчання Juniper Cobra, під час яких відпрацьовуватиметься злагодженість дій системи "Залізний купол", а також американських елементів ПРО Patriot у Близькосхідному регіоні.

Про це йдеться в повідомленні американського Міністерства оборони, поширеного в п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Навчання проходять у контексті тренувального циклу, що має на меті поліпшення  координації між силами США та ізраїльської оборони", - зауважили в Пентагоні.

При цьому підкреслюється, що Juniper Cobra спрямовані на те, щоб "забезпечити інтегровану протиракетну оборону, протистояти регіональним загрозам Ізраїлю та збільшити підтримку США для забезпечення високотехнологічної військової переваги Ізраїлю".

Читайте також: ЗМІ: посольство США в Єрусалимі може відкрити Трамп

На час навчань американські сили розгорнули комплекси протиракет MIM-104 Patriot, армійську систему первинної протиповітряної оборони. Вони відпрацьовуватимуть взаємодію з ракетами ізраїльської системи "Залізний купол".

Як очікується, навчання проходитимуть протягом наступних двох тижнів із загальною метою "підвищення регіональної безпеки, стабільності та військової готовності".