Німеччина хоче поставити питання про порушення грузинами умов безвізу

Німецька сторона хоче винести на розгляд Ради ЄС цього тижня питання порушення громадянами Грузії умов безвізового режиму.

Про це в Twitter написав брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк.

 «Німеччина поставить питання громадян Грузії, які порушують умови візової лібералізації з ЄС, під час зустрічі міністрів внутрішніх справ у Брюсселі 8 березня», - написав журналіст.

Він стверджує, що жодного рішення в рамках механізму призупинення безвізового режиму цього разу ухвалено не буде. Крім цього, президента Грузії під час його візиту до Брюсселя 8-10 березня попросять розповісти про зусилля по боротьбі з порушеннями умов безвізового режиму.

У лютому уряд німецької землі Північний Рейн-Вестфалія звернувся до глави МВС ФРН і закликав припинити дію введеного в минулому році безвізового режиму з Грузією, кількість громадян якої збільшилася в різних притулках для біженців, і поставити це питання на європейському рівні.

Нагадаємо, що безвізовий режим між Грузією і ЄС набрав чинності 28 березня минулого року. Водночас передбачено запобіжний механізм припинення безвізу в разі, якщо кількість прибуваючих різко зростає і може створити загрозу внутрішній безпеці ЄС.

Читайте також: У Польщі для українських заробітчан відкрили "гарячу лінію”

Якщо в січні 2017 року притулку в Німеччині попросили 170 громадян Грузії, то в грудні таких було вже 743 людини, зростання в 400 разів. Люди просять після прибуття притулку при тому, що мають право перебувати в країні 90 днів. Шансів отримати статус у цих людей практично немає. Однак проблема визнана на федеральному рівні.