ЗМІ: «Роснефть» збирає дані щодо явки співробітників на виборах РФ

Російська державна нафтогазова компанія «Роснефть» збирає інформацію про майбутню явку своїх співробітників на виборах президента 18 березня.

Про це повідомляє телеканал «Дождь» з посиланням на три джерела у компанії.

За словами одного зі співробітників московського «Роснефті», ще 2 березня керівництво компанії зібрало всіх начальників управлінь.

«Їм сказали зібрати з усіх підлеглих інформацію: хто на якій ділянці буде голосувати 18 березня і з якою кількістю родичів прийде на вибори», - розповів співрозмовник «Дождя».

Читайте також: Фріз: Україна закликала не визнавати результати «виборів» у Криму

Він додав, що керівники управлінь збирають з підлеглих цю інформацію в письмовому вигляді: його та його колег попросили заповнити бланк в своєму відділі, щоб передати його керівництву.

Інші двоє співрозмовників у корпорації підтвердили такі дані.

За словами одного з них, відділ кадрів однієї з дочірніх компаній розіслав інформаційну розсилку з рекомендацією співробітникам проголосувати на виборах 18 березня і нагадуванням про можливість прикріпитися до виборчих дільниць за допомогою сервісу «держпослуги».

Читайте також: Роскомнагляд вчинив переполох через напис "Проти Путіна"

Нагадаємо: у Росії офіційно призначили вибори президента на день анексії Криму. У них мають намір взяти участь чинний президент РФ Володимир Путін, кандидат від КПРФ Павло Грудінін, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, засновник «Яблука» Григорій Явлінський, журналістка Ксенія Собчак.