Сенат штату Флорида не погодився озброїти вчителів

Після трагедії в одній зі шкіл штату Флорида минулого місяця, Сенат штату не погодився на ініціативу Дональда Трампа озброїти вчителів, щоб вони могли реагувати в подібних випадках.

Голосування по цьому питанню відбулося в понеділок, повідомило інформагентство Reuters.

"Сенат штату Флорида, контрольований республіканцями, проголосував у понеділок за те, щоб виключити викладачів з планів дозволити шкільному персоналу мати при собі вогнепальну зброю в рамках заходів реагування на стрілянину в школі, що позбавила життя 17 людей минулого місяця", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: У штаті Флорида заборона на гвинтівку AR-15 протрималася 15 хвилин

Поправка, за яку проголосували законодавці штату, була розроблена, в тому числі, для демонстрації підтримки позиції більшості батьків, правоохоронців та законодавців з обох партій, а також губернатора-республіканця Ріка Скотта, які всі виступають проти ідеї озброїти вчителів.

Поправка була прийнята разом із пакетом інших законодавчих актів, проголосованих Сенатом, які підвищують мінімальний вік для купівлі зброї у штаті з 18 до 21 року. Крім того, законопроект передбачає введення триденного періоду очікування для придбання будь-якої вогнепальної зброї.

Читайте також: Республіканці в Конгресі відмовились обмежувати мінімальний вік для купівлі зброї

Документ був прийнятий верхньою палатою попри зусилля збройного лобі, яке виступало проти введення будь-яких обмежень. Зараз законопроект має прийняти ще Палата представників штату. При цьому повідомляється, що профільний комітет палати минулого тижня вже затвердив це рішення. Після цього його має затвердити губернатор штату.