Глава Пентагону звинуватив Росію у прагненні перекроїти світові кордони

Міністр оборони США Джеймс Меттіс звинуватив Росію у прагненні перекроїти міжнародні кордони, а також отримати можливість вдаватися до права вето щодо прийнятих європейцями дипломатичних, економічних і безпекових рішень.

Про це він заявив на зустрічі в Пентагоні з колегою з Чорногорії Предрагом Бошковичем, йдеться на сайті Міністерства оборони США.

“Сполучені Штати раді називати вас (Чорногорію - ред.) нашим союзником, тому що ми стоїмо пліч-о-пліч разом з нашими союзниками членами НАТО проти спільних загроз безпеці. Проти цього виступає Росія, яка прагне силою перекроїти міжнародні кордони, а також отримати можливість вдаватися до права вето щодо прийнятих європейцями дипломатичних, економічних рішень і рішень в області безпеки”, - сказав Меттіс.

Глава Пентагону також привітав Чорногорію зі вступом у НАТО. Меттіс та Бошкович обговорили можливості зміцнення відносин у сфері борони між США та Чорногорією та вирішення проблем безпеки.

Читайте також: Розвідка США має докази втручання Росії у вибори в 7 штатах - NBC

За словами речниці Пентагону Дани Уайт, американський міністр подякував Чорногорії за підтримку, надану після нещодавнього нападу на посольство США в чорногорській столиці Подгориці.

Раніше повідомлялося, що у ніч на 22 лютого у Чорногорії невідомий кинув гранату в бік посольства США, а потім підірвався сам.

Посольство оголосило загрозу для громадян США і рекомендувало їм уникати території біля будівлі дипмісії. Крім того, відомство попросило уникати місць великих скупчень людей та використовувати надійні методи для особистої безпеки.