У Москві почався "марш Нємцова"

Фото, відео

У Москві почалася хода пам’яті російського опозиціонера Бориса Нємцова, убитого три роки тому, з вимогою встановити замовників цього злочину. Учасники маршу скандують: "Росія буде вільною".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як раніше заявляв представник руху "Солідарність" Ілля Яшин, збір учасників у Москві відбувається на Страсному бульварі, а далі їм узгодили маршрут по бульварах із завершенням на проспекті Сахарова. Організатори очікували на участь у марші до 30 тисяч людей.

За годину після московського мітинг на честь Нємцова має початися у Санкт-Петербурзі.

Мітинги на вшанування пам’яті російського опозиціонера відбулися також цього дня і в інших містах. Зокрема, близько двохсот людей вийшли на ходу у Новосибірську, близько сотні – у Казані, також акції відбулися в Уфі та Іжевську.

27 лютого – третя річниця з дня вбивства Бориса Нємцова, колишнього віце-прем’єра уряду Росії, згодом опозиційного політика. Його застрелили на Великому Москворецькому мосту неподалік Кремля 2015 року. Вирок у справі про його вбивство винесли в липні минулого року. Обвинувачених у виконанні вбивства політика засудили на терміни від 11 до 20 років позбавлення волі. Замовник злочину досі не встановлений.