Лідери німецьких партій агітували виборців підтримати Велику коаліцію

Керівники Християнсько-демократичного союзу і Соціал-демократичної партії Німеччини в середу в своїх партійних округах говорили про політичну відповідальність і закликали підтримати Велику коаліцію.

За подіями, які транслювали в прямому ефірі німецькі телеканали, стежила кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Я глибоко переконана: ми впораємося», - повторила свою знамениту фразу голова ХДС Ангела Меркель, виступаючи в Демміні, Мекленбург-Передня Померанія.

Читайте також: МЗС ФРН вказало, що перешкоджає нормалізації відносин з Туреччиною

Канцлер закликала політиків до готовності йти на компроміси і нагадала про їх відповідальність. За її словами, "зараз не час пробивати головою стіну, а час бути розсудливими".

«Справа не в тому, щоб постійно питати, що інші роблять не так, а в тому, щоб кожен питав: а що я можу зробити для цієї країни? Ось у чому політичне завдання», - заявила глава уряду.

Читайте також: Меркель запитає у Мей про концепцію відносин Британії з ЄС

Тим часом тимчасово виконуючий обов'язки голови СДПН Олаф Шольц в Вільсхофені, Баварія, назвав Меркель і лідера Християнсько-соціального союзу Хорста Зеехофера «застарілими моделями». Однак, в той же час агітував за коаліційну угоду з ХДС/ХСС, запевнивши, що дві третини того, що записано в коаліційній угоді, повністю відображає інтереси соціал-демократії.

Читайте також: Меркель має намір "тримати" уряд всі 4 роки

Лідери опозиційних партій – Альтернатива для Німеччини, Вільна демократична партія, Ліві і Зелені - звинуватили партнерів по коаліції в тому, що вони домовилися про «самому низькому загальному знаменнику на коаліційних переговорах».

Завершили "попільну суботу" (день початку Великого посту в латинському обряді католицької, англіканської і деяких лютеранських церков) політики розпиванням пива.