Меркель має намір

Меркель має намір "тримати" уряд всі 4 роки

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель сподівається, що соціал-демократи підтримають створення великої коаліції з християнським блоком і має намір очолювати цей уряд до наступних виборів.

Про це, як передає кореспондент Укрінформу в Німеччині, політик заявила в ефірі передачі Berlin Direkt на телеканалі ZDF в неділю ввечері.

«Так, я хочу виконувати повноваження повний термін... Я належу до категорії людей, які виконують свої обіцянки», - заявила канцлер.

У той же час запевнила, що вважає правильним давати іншим політикам шанс, оскільки усвідомлює, що «ще 12 років» канцлером їй не бути. Наразі головне – створити стабільний уряд, підкреслила вона. Меркель пообіцяла оголосити імена 6 міністрів за квотою Християнсько-демократичного союзу до з'їзду партії 26 лютого, зауваживши, що серед них будуть і молоді політики, і досвідчені.

Коментуючи ситуацію з перестановками навколо посади міністра закордонних справ, що розігралися в минулу п'ятницю, Меркель заявила, що вона нормально працювала з Зігмаром Габріелем, але рішення про те, хто займе цей пост, залежить виключно від СДПН. Мартіну Шульцу ж вона побажала «по-людськи, всього хорошого».

Читайте також: Шульц пояснив причину відмови очолити МЗС Німеччини

Як раніше повідомляв Укрінформ, лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Шульц в середу заявив, що хоче бути міністром закордонних справ, а в п'ятницю відмовився від таких намірів, пояснивши своє рішення бажанням «покласти кінець кадровим дебатам в рамках СДПН». Тим часом колишній голова партії, голова МЗС і віце-канцлер в попередньому уряді, який поки виконує свої обов'язки, Габріель звинуватив Шульца, і однопартійців у тому, що з ним обійшлися неетично і пригрозив скасувати всі заплановані на найближчі дні візити і зустрічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-