США посилюють взаємодію у сфері кібербезпеки з Францією

На тлі зростаючих загроз кібервтручання з боку Росії, Китаю та інших країн і організацій у внутрішні справи західних держав, Сполучені Штати і Франція здійснюють кроки щодо посилення взаємодії у сфері кібербезпеки.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, оприлюдненому в п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати і Франція поглибили спільні зобов'язання щодо відкритого, операційно-сумісного, надійного та безпечного кіберпростору в рамках двостороннього діалогу з питань кібербезпеки на державному рівні. 

Читайте також: Палата представників прийняла законопроект на підтримку кібер-безпеки України

Зокрема, 7-8 лютого відбулося засідання комісії двох держав, де були "розглянуті підходи для вирішення національних проблем у галузі кібербезпеки, шляхів зміцнення міжнародної безпеки та стабільності в кіберпросторі, а також поновлення дипломатичних зусиль та зусиль з нарощування потенціалу, пов'язаного з кібертехнологіями".

Як підкреслили в Державному департаменті США, дискусії зосереджувались на методах "боротьби з ворожою кібердіяльністю", в тому числі, з боку урядових установ окремих держав, а також на протидії використанню Інтернету в цілях тероризму й кіберзлочинності.

"Сполучені Штати і Франція підтвердили свою прихильність відповідальній поведінці держав у кіберпросторі, грунтуючись на положеннях існуючого міжнародного права, а також прихильності неофіційним нормам поведінки держав у невоєнний час та імплементації практичних заходів щодо зміцнення довіри", - зазначається в документі.

З американського боку в кібердіалозі із Францією взяли участь представники Міністерства з питань міжнародних комунікацій та інформаційної політики США, Державного департаменту, Міністерства оборони, Ради національної безпеки, Міністерства юстиції, Мінторгівлі, Міністерства внутрішньої безпеки, ФБР, Національної розвідки та інших офіційних структур США.