НАТО створює нові командні центри

Місцем розташування нового командного центру НАТО, який відповідатиме за військову логістику Альянсу, має стати Німеччина. Ще один центр мають створити у США.

Про це повідомляє Deutsche Wellе з посиланням на dpa.

"Новий плановий та командний центр НАТО має з'явитися цього року у Німеччині, повідомляє у четвер, 8 лютого, новинна агенція dpa. Це один із двох нових центрів НАТО, які мають створити найближчим часом. Вів відповідатиме за логістику військ та військової техніки й устаткування", - йдеться у повідомленні.

Ще один командний центр НАТО, за даними dpa, буде створена в США. Його основними завданнями мають стати контроль і координація переміщень на повітряних та морських шляхах між Північною Америкою та Європою через Атлантику.

Читайте також: Україна хоче активного розвитку військово-технічної співпраці з НАТО - Турчинов

Зміцнення командної структури сил НАТО в Європі, перш за все, є його відповіддю на політику Росії від часу анексії Криму та початку бойових дій на Донбасі, яку в Альянсі вважають агресивною. Після завершення "холодної війни" кількість штаб-квартир НАТО було скорочено з 33 до 7, а особовий склад - з 22 тисяч до 6800 співробітників. Рішення про створення двох нових штаб-квартир було оголошено в листопаді 2017 року.