Паризькі напади: для пособників терористів вимагають ув'язнення

Прокуратура Франції вимагає тюремного ув'язнення для осіб, які своїми діями сприяли бойовикам, що скоїли низку терактів у Парижі 2015 року.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, для громадянина Франції Джавада Бендауда, який надав в оренду житло двом терористам, прокуратура просить 4 роки ув’язнення, так само як і для Мохамеда Суми, що виступав посередником між ними.

Для двоюрідного брата одного з організаторів терактів у Парижі Юсефа Айт-Була, якому було відоме місце перебування терористів, прокуратура вимагає призначити покарання у вигляді позбавлення волі на 5-річний строк і штраф за те, що він не повідомив правоохоронців.

«Це тяжкі злочини, що склались у ланцюг. Їх не можна кваліфікувати як випадковості чи неуважність... Ми прирівнюємо це до приховування терористів», - заявили у прокуратурі.

Читайте також: Прокурор вимагає для обвинуваченого у паризьких терактах 20 років в'язниці

Як відомо, 13 листопада 2015 року в Парижі сталася серія терористичних актів – три групи бойовиків скоїли 6 нападів у різних частинах французької столиці. Зокрема, 90 осіб були вбиті у концертному залі «Батаклан». Другий теракт стався на футбольному стадіоні «Стад де Франс», де внаслідок вибухів загинули чотири особи, у тому числі троє терористів. Крім того, терористи атакували декілька ресторанних закладів, розстрілявши відвідувачів. Загалом унаслідок цих атак загинуло 130 людей із 21 країни, понад 350 осіб дістали поранення.