Ведучих інтернет-каналу Навального відправили під арешт

Симоновський районний суд Москви відправив ведучих ефіру інтернет-каналу "Навальний Live" Кіру Ярмиш та Руслана Шаведдінова під адміністративний арешт, визнавши їх винними в закликах до участі в неузгодженій акції.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Шаведдінов заарештований на вісім діб, Ярмиш - на п'ять. На обох було складено протокол за статтею 20.2 КоАП (проведення публічного заходу без подачі повідомлення")", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Шереметьєво затримали прес-секретаря Навального

Як повідомляла напередодні Ярмиш у своєму "Твіттері", у вівторок ввечері поліцейські зустріли її і Шаведдінова після прильоту в аеропорт "Шереметьєво" на виході із зони митного контролю. Потім їх близько години оглядали.

"Повинна зізнатися, що мене ні разу в житті до цього не затримували, ні на одному мітингу. Так що все, що відбувається сприймаю як дивовижне відкриття", - писала Ярмиш.

Пізніше активісти повідомили, що їх везуть в ОВС "Даніловський", де в підсумку залишили на ніч. У середу Ярмиш повідомила, що її збираються судити за запис у "Твіттері", зроблений 25 січня незадовго до акції Олексія Навального.

На судовому засіданні адвокат Ярмиш Іван Жданов зазначав, що в день публікації твіту його підзахисна перебувала за межами Росії, і нагадав, що КоАП поширюється на територію Росії. Тому, за його словами, всі докази по справі неприпустимі.

Читайте також: У Росії судять затриманих під час "страйку виборців"

Нагадаємо: арешти і суди над прихильниками Навального в середу відбулися і в інших містах Росії.

За даними порталу "ОВС-Інфо", волонтера штабу Навального в Костромі Артура Мурадова оштрафували на 80 тисяч рублів за "повторне порушення порядку проведення публічної акції". Також портал повідомляє про арешти активістів у Чебоксарах, Саранську і Калінінграді.

Тим часом Ксенія Собчак передала до ЦВК РФ 105 тис. підписів для реєстрації кандидатом на виборах президента РФ.