Відомого ісламського богослова арештували за звинуваченнями у згвалтуванні

Популярного в консервативних мусульманських колах в Європі професора сучасного ісламу в Оксфордському університеті, богослова єгипетського походження Таріка Рамадана арештували за обвинуваченнями у згвалтуванні.

Про це повідомляє Franceinfo.

«Тарік Рамадан, обвинувачений в згвалтуванні, був узятий під варту в Парижі вранці в середу 31 січня», - повідомило джерело в суді.

Справа Таріка Рамадана буде розглядатися за результатами попереднього слідства.

Дві жінки, які називають себе жертвами насильства, вчиненого над ними Рамаданом, подали відповідні позови у суд в Парижі. Перша скарга проти Таріка Рамадана була подана 20 жовтня. Після другої скарги його було відсторонено від лекцій в Оксфордському університеті. Пізніше обвинувачення у згвалтуванні на адресу ісламського богослова стали приводом для карикатури в журналі Charlie Hebdo.

Читайте також: Чоловіка, який в'їхав у натовп у Стокгольмі, звинуватили в теракті

Як відомо, в кінці жовтня дві француженки, які сповідують іслам, розповіли, що Рамадан запрошував їх до готелів, де гвалтував. Випадок, описаний першою позивачко, стався у 2012 році, друга позивачка розповіла про випадок 2009 року. Третя можлива жертва розповіла ЗМІ, що Рамадан також запрошував її до готелю, але вона пішла туди не сама.