Росіян, які уклали одностатевий шлюб у Данії, оштрафують

Адміністративні справи про умисне зіпсування паспорта порушено в Росії відносно чоловіків, які уклали в Данії одностатевий шлюб, їхні паспорти були визнані недійсними напередодні.

Про це повідомляє Інтерфакс

"Відносно чоловіків, які ініціювали внесення в свої паспорти громадян Російської Федерації відміток, не передбачених чинним законодавством, порушено справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 19.16 КпАП РФ "Умисне зіпсування документа, що посвідчує особу громадянина (паспорта), або втрата документа, що посвідчує особу громадянина (паспорта), через недбалість", - повідомили в прес-службі Московської поліції.

Читайте також: В Австралії дозволили гей-шлюби: сфера послуг виявилась неготовою

Раніше ЗМІ повідомили, що двоє чоловіків, громадян РФ, на початку січня зареєстрували шлюб в Копенгагені, оскільки в Данії дозволені одностатеві шлюби. Потім документи про реєстрацію шлюбу разом із завіреними нотаріальними перекладами вони подали в багатофункціональний центр держпослуг у Москві, де їм поставили штампи в паспортах на сторінках сімейного стану, "підтвердивши, що чоловіки зареєстрували шлюб".

Державна бюджетна установа Москви "Багатофункціональні центри надання державних послуг" спростувала цю інформацію.

Стаття 19.16 КпАП про "умисне псування документів" тягне за собою попередження або накладення адміністративного штрафу в розмірі від 100 до 300 рублів.