Перенесення посольства США до Єрусалима полегшить мирний процес – Нетаньягу

Рішення чинної адміністрації США перенести посольство країни у Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима піде на користь мирному вирішенню конфлікту із Палестиною.

Про це перед зустріччю із президентом США у Давосі заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дехто стверджує, що це рішення віддаляє мир. На моє переконання, воно навпаки наближає його, визнаючи історію та реальний стан справ, а мир може бути збудований лише на базі правди. Визнавши історію - ви самі увійшли у неї», - сказав Нетаньягу.

За його словами, пам'ять про перенесення дипломатичного представництва США до Єрусалима «завжди залишатиметься у серцях нашого народу».

У свою чергу Дональд Трамп оголосив, що «маленьку версію посольства США» буде відкрито в Єрусалимі на початку наступного року.

Читайте також: Трамп висловив сумнів щодо мирних перемовин між Ізраїлем та Палестиною

Як повідомлялося, у Трампа в рамках Всесвітнього економічного форуму заплановано низку зустрічей зі світовими лідерами, зокрема з Президентом Петром Порошенком. Він є першим американським президентом з 2000 року (після Білла Клінтона), який відвідує форум у Давосі особисто. Зазвичай американську делегацію на цих зустрічах очолює віце-президент або профільні міністри.