Нижня палата парламенту Британії підтримала урядовий законопроект щодо Brexit

Британські депутати проголосували за законопроект уряду про Brexit.

Таким чином прем'єр-міністр Тереза Мей отримала перемогу над політичними опонентами, які хочуть більш м'якого підходу до виходу з Європейського Союзу, повідомляє Reuters.

"Законопроект про вихід з ЄС був схвалений 324 голосами нижньої палати парламенту країни, 295 - проголосували "проти"", - йдеться у повідомленні.

Відповідний законопроект скасовує закон 1972 року, який зробив Велику Британію членом ЄС, та переводить закони ЄС у британські.

"Цей законопроект є важливим для підготовки країни до історичного етапу - виходу з Європейського Союзу", - заявив перед голосуванням у парламенті міністр з питань Brexit Девід Девіс.

Повідомляється, що лідер лейбористів Джеремі Корбін доручив своїм депутатам голосувати проти законопроекту, оскільки уряд не виконав встановлених партією умов, а саме: гарантій з низки питань, в тому числі щодо прав працівників та споживачів.

Втім, зазначається, що законопроект тепер має схвалити верхня палата парламенту, яка здебільшого виступає за збереження Британії у ЄС, та може активізувати зусилля, спрямовані на повторне проведення референдуму або навіть скасувати вихід країни з Євросоюзу.

Читайте також: Facebook розширить розслідування щодо втручання Росії у Brexit

Розгляд законопроекту верхньою палатою парламенту може затягнутися на місяці. Будь-які внесені нею зміни вимагатимуть схвалення нижньої палати, і, як повідомляється, весь процес може тривати до травня.