Facebook розширить розслідування щодо втручання Росії у Brexit

Facebook розширить розслідування щодо втручання Росії у Brexit

Укрінформ
Керівництво соціальної мережі Facebook розширює своє розслідування щодо можливого втручання Росії у кампанію перед референдумом у Британії щодо виходу країни з Європейського Союзу.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Таке рішення компанія ухвалила через тиск з боку британських законодавців, незадоволених попереднім розслідуванням Facebook", - йдеться у повідомленні.

Так, зазначається, що британські законодавці закликали компанію до подальшого розслідування, щоб побачити, чи використовувала Росія інші методи в соціальних мережах для впливу на референдум.

Зі свого боку у Facebook наголосили, що займуться пошуками узгодженої діяльності щодо розповсюдження дезінформації напередодні голосування. У компанії заявили, що на такий огляд потрібно кілька тижнів, і попросили владу Британії поділитися оцінками розвідки та іншою інформацією, яка може допомогти.

Читайте також: Brexit не вплине на підтримку Великою Британією України

У Twitter, де також повинні були надати свою відповідь британським законодавцям, відмовилися від коментарів.

Як повідомлялося, Facebook і Twitter раніше заявляли, що виявили мінімальне використання своїх платформ у кампанію щодо Brexit порівняно з більш всеосяжною російською дезінформаційною кампанією перед президентськими виборами в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-