У Сенаті США з'явився законопроект на захист виборів від втручання ззовні

Американські сенатори Марко Рубіо та Кріс Ван Холлен представили двопартійний законопроект з "потужним меседжем" та "серйозними наслідками" для Росії та будь-якої іноземній країни, що намагатиметься втрутитися у виборчі процеси в США.

Проект закону має назву "Захист виборів від загроз через встановлення червоних ліній" (DETER Act), передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми знаємо, що Росія маніпулювала каналами соцмереж та здійснила хакерські злами комітетів політичних кампаній і місцевих виборчих комісій, щоб підірвати наш демократичний процес у 2016 році. Ми очікуємо зростання такої загрози ближчими роками, тож ми повинні зробити все можливе, щоб запобігти цим нападам", - наголосив у цьому зв'язку республіканець Марко Рубіо.

Читайте також: Суд над Манафортом може початися восени

Він підкреслив, що DETER Act застосовуватиме "ключові інструменти національної безпеки" для запобігання будь-яких втручань з боку іноземних держав у вибори в США.

Сенатор-демократ Ван Холлен, зі свого боку підкреслив, що захист цілісності виборів - це питання, яке не лежить в інтересах якоїсь однієї партії.

"DETER Act надсилає недвозначний меседж Росії та будь-якому іншому іноземному актору, який слідуватиме її прикладу: якщо ви здійсните напад на нас, наслідки будуть суворими", - підкреслив законодавець від Демократичної партії США.

Читайте також: Екс-стратег Трампа потрапив під щільну увагу слідства ФБР та Конгресу

Як раніше повідомляло агентство, американський сенатор-республіканець Джон Маккейн у відкритій публікації роз'яснив президентові Дональду Трампу, чим загрожує для вільного світу демократії його протистояння зі ЗМІ та звинувачення незручних медіа у створенні "фейкових новин".