Трамп заявив Сеулу про готовність до переговорів із КНДР

Президент США Дональд Трамп наполягає на готовності Сполучених Штатів розпочати прямі переговори з Північною Кореєю.

Про це, як зазначили в Білому домі, він заявив у середу, під час телефонної розмови з президентом Південної Кореї Муном Дженіном, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Президент Трамп висловив свою відкритість щодо проведення переговорів між Сполученими Штатами та Північною Кореєю у відповідний час та за відповідних обставин", - підкреслюється в заяві Білого дому за результатами телефонних переговорів.

Крім того, наголошується, що обидва лідери погодились на важливості продовження кампанії "максимального тиску" на КНДР щодо припинення нею розробок ядерної зброї. 

Читайте також: КНДР та Південна Корея сіли за стіл переговорів

Чинний президент США й раніше заявляв про "абсолютну" готовність поговорити по телефону з північнокорейським лідером Кім Чен Ином. Втім, нинішня заява про відкритість офіційного Вашингтона розпочати переговорний процес з Пхеньяном була озвучена ним уперше в розмові з лідером Південної Кореї, яка перебуває на першому фланзі ракетно-ядерної загрози з боку КНДР.

Водночас, як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати схвально ставляться до мирної ініціативи КНДР взяти участь у зимових Олімпійських іграх, що відбудуться в Південній Кореї. У цьому зв'язку Трамп поінформував у середу південнокорейського лідера, що делегацію США на іграх очолить віце-президент Майк Пенс разом з дружиною Карен Пенс. Крім того, віце-президент США під час поїздки відвідає Аляску, а також Японію, де, в тому числі, проінспектує системи оборони проти міжконтинентальних ракет.