За пошуки малайзійського літака візьмуться приватні детективи США

Приватна фірма Ocean Infinity зі США візьметься за пошуки малайзійського літака рейсу MH370, що зник у березні 2014 року.

Про це заявив міністр транспорту Малайзії Ліоу Тіонг Лай, повідомляє DW.

"Малайзійський уряд погодився дати американській фірмі дозвіл на пошуки загадково зниклого у березні 2014 року літака рейсу Malaysia Airlines МН370", - йдеться у повідомленні.

Міністр зауважив, що рішення ухвалене за рік після остаточного припинення пошукових робіт. Контракт із фірмою підпишуть наступного тижня, проте пошукове судно вже вирушило до зони ймовірного падіння лайнера, з південноафриканського Дурбана маршрутом до австралійського Перта.

Читайте також: Катастрофа МН17: у ГПУ спростовують намір слідства опублікувати 120 імен

За домовленістю з урядом південноазійської країни, фірма не отримуватиме підтримки чи платні від Малайзії. Гонорар компанія заробить лише у тому разі, якщо знайде літак.

Як відомо, Boeing 777, що належав компанії Malaysia Airlines та виконував рейс з Куала-Лумпура до Пекіна, зник з радарів 8 березня 2014 року після 40 хвилин польоту. На його борту перебували 239 людей: 227 пасажирів та 12 членів екіпажу, серед них - двоє громадян України. У січні 2015 року їх усіх визнали загиблими.

Однозначних висновків про причини чи місце катастрофи досі не отримано.