Меркель побажала собі та німцям нового уряду в Новому році

Канцлер ФРН Ангела Меркель привітала співвітчизників з Новим роком, що настає, побажала їм і всім європейцям єдності на основі цінностей.

Про це вона має намір заявити ввечері 31 грудня у своєму зверненні, деякі витяги з якого було передано ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо знову усвідомити, що нас об'єднує в найпотаємнішому», - заявила Меркель.

 Вона зазначила, що збереження єдності європейських держав як співтовариства буде «вирішальним питанням найближчих років». Європейці, за її словами, мають представляти свої цінності солідарно і свідомо як у середині співтовариства, так і за його межами. Глава німецького уряду додала, що над тим, щоб Європа була сильною, єдиною і «придатною до майбутнього», хочуть разом працювати Німеччина і Франція.

Меркель закликала поставити на передній план більш чітко спільну роботу, «прагнути до того, щоб мати більше поваги до інших, поваги в широкому значенні цього слова - бути уважними, дійсно слухати, розуміти». Канцлер зауважила, що давно вже в країні не було таких різних думок щодо різних питань - від економічного розвитку і соціальної політики до міграції. «Дехто говорить навіть про тріщину, що проходить через наше суспільство», - сказала глава уряду. 

Читайте також: У Німеччині назвали "коридор" для переговорів щодо коаліції

Канцлер запевнила, що свій обов'язок відчуває в тому, щоб створити в Німеччині в новому році новий уряд, «тому що світ не чекає нас (ФРН)». Майбутнє Німеччини нерозривно пов'язане з майбутнім Європи, підкреслила вона.