Тіллерсон заявляє, що США не мають ілюзій щодо “режиму” Росії

За минулий рік Сполучені Штати зіткнулися з величезними проблемами у відносинах з Північною Кореєю, Китаєм та Росією, з якою, зокрема, у США нині дуже “погані відносини”.

Про це у колонці The New York Times повідомив держсекретар США Рекс Тіллерсон.

“Щодо Росії, то ми не маємо ілюзій щодо режиму, з яким маємо справу. У Сполучених Штатів сьогодні погані відносини з Росією, яка напала на своїх сусідів Грузію та Україну в останнє десятиліття і підірвала суверенітет західних держав шляхом втручання в наші вибори та інше ", - стверджує держсекретар.

За його словами, призначення колишнього посла НАТО Курта Волкера спецпредставником в Україні відображає відданість США відновленню її суверенітету та територіальної цілісності.

Читайте також: Пристайко про оборонну зброю: Буде рішення Трампа – інші уряди не забаряться

Держсекретар США ще раз наголосив, що США ніколи не визнають Крим російським.

«Коли йдется про вторгнення в іншу країну, це неможливо прийняти”, - заявляє він, додаючи, що США повернуться до питання Криму, але наразі важливіше припинити насильство на сході України.

При цьому Тіллерсон зазначив, що попри розбіжності Москви і Вашингтона країнам необхідно працювати разом.

"Ми стоїмо на сторожі супроти російської агресії, але ми визнаємо необхідність спільної роботи з Росією там, де наші інтереси перетинаються", - вважає держсекретар.

На його думку, найбільше це стосується Сирії. Держсекретар США зазначив, що Росія підтвердила прихильність до сирійських переговорів у Женеві, і Штати очікують, що РФ продовжить цю лінію.

Тіллерсон сподівається, що завершення цих переговорів "перетворить Сирію на країну, вільну від Башара Асада та його сім'ї".