У Саудівській Аравії від тюрми відкупилися 23 топ-корупціонери

Саудівська Аравія випустила 23 особи, яких затримали, починаючи з листопада, через звинувачення в корупції після укладення угоди з урядом.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на газету Okaz. 

"Саудівська Аравія випустила 23 із 200 впливових осіб, затриманих починаючи з листопада через звинувачення в корупції після того, як вони досягли угод із урядом", - йдеться у повідомленні.

У доповіді не вказані імена тих, кого мають звільнити з членів королівської родини, бізнесменів та чиновників, затриманих унаслідок масштабної антикорупційної кампанії, яку очолив принц Мухаммед бен Салман. Також не називається і розмір їхніх внесків до бюджету.

Читайте також: Саудівська Аравія вимагає від принца 6 млрд доларів за скасування арешту

З початку листопада підозрюваних тримали в розкішному готелі “Ріц Карлтон” в Ер-Ріяді та запропонували передати майно та кошти в обмін на свободу.

За інформацією газети, найближчими днями буде звільнено більше затриманих. Також скоро розпочнеться судове провадження у справі осіб, які продовжують заперечувати звинувачення проти них.

Влада Саудівської Аравії розглядає такі домовленості не як шантаж, а як зобов’язання відшкодовувати нелегально здобуті гроші, незаконно отримані від світового виробника нафти протягом десятиліть.

Як пише агентство, саудівські чиновники не відповіли на прохання прокоментувати цю інформацію.