США наклали санкції ще на дві російські компанії

Міністерство торгівлі США оголосило про нові обмеження для двох російських компаній, що працюють на військово-промисловий комплекс: конструкторського бюро «Новатор» і науково-виробничого центру «Титан-Баррикады».

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з поситанням на повідомлення міністерства від 19 грудня.

Згідно з повідомленням, компанії відповідальні за виробництво крилатих ракет, заборонених Договором про контроль над озброєннями, укладеним між Радянським Союзом і Сполученими Штатами у 1987 році (про ліквідацію ракет малої і середньої дальності).

«Ці компанії виробляють для російського Міністерства оборони комплекси крилатих ракет наземного базування із дальністю польотів, забороненою в рамках Договору про ракети середньої і малої дальності. Тому є достатньо підстав вважати, грунтуючись на конкретних і зрозумілих фактах, що вони були залучені до дій, що суперечать національній безпеці або зовнішньополітичним інтересам Сполучених Штатів», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Санкції мають зробити Крим "токсичним" для Росії - Гримчак

У Міністерстві закордонних справ Росії вже розкритикували рішення США, назвавши звинувачення «безпредметними».

Читайте також: Міжнародний тиск на РФ зросте в 2018 - Клімкін

Нагадаємо: раніше цього місяця Москва заявляла, що готова вести переговори зі США щодо дотримання Договору про ліквідацію ракет малої і середньої дальності, в результаті підписання якого було ліквідовано цілий клас балістичних ракет в Європі і був створений механізм перевірки з дотримання договору.