Держдеп прокоментував заяви Росії про перемогу над ІДІЛ у Сирії

Офіційний Вашингтон вважає, що місія США в Сирії далека до завершення, втім заяви Росії про перемогу над ІДІЛ – це абсолютно їхнє право продовжувати чи припиняти свою військову місію в цій країні.

З такою заявою виступила в вівторок речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Росія висловила переконання, що їхня робота в Сирії має бути завершена. Наша ж місія в Сирії не завершена", - зауважила представник Держдепу.

Вона підкреслила, що Сполучені Штати і вся Міжнародна коаліція продовжують переслідувати залишки ІДІЛ. Крім того, ситуація у звільнених країнах повинна бути стабілізована, що означає наведення порядку, проведення заходів розмінування тощо.

Читайте також: США пояснили, чому залишаться в Сирії після розгрому ІДІЛ

"Якщо Росія обрала для себе вийти з цього, звичайно, це її вибір. Але ми продовжимо працювати разом з нашими партнерами у спробах стабілізувати ситуацію в країні", - зауважила Науерт.

За її словами, у Сирії "залишається ще багато роботи". Науерт також зазначила, що американська сторона не вважає виконаною місію і в Іраку - попри заяву місцевого уряду про перемогу над ІДІЛ.

Як пояснила речниця Держдепартаменту США, там досі діють окремі терористи, які створюють небезпеку терористичної активності.