У Москві проходить вечір на захист глави карельського "Меморіалу"

У сахаровському центрі в Москві проходить вечір на підтримку арештованого глави карельського відділення "Меморіалу" історика Юрія Дмитрієва, який відкрив урочище Сандармох, де були розстріляні і багато українців.

Про це повідомляє "Відкрита Росія".

У вечорі беруть участь адвокати Дмитрієва, а також діячі культури – історик Анатолій Разумов, режисер-мультиплікатор Гаррі Бардін, поет-бард Вероніка Доліна, письменниця Людмила Улицька, поет Сергій Гандлевский та інші.

Раніше на підтримку 61-річного історика виступали музикант Борис Гребенщиков, режисер Андрій Звягінцев, поет Лев Рубінштейн, письменник Дмитро Биков та інші.

Юрій Дмитрієв був заарештований в грудні 2016 року. Слідство стверджує, що в період з 2008 по 2015 рік він фотографував свою прийомну доньку без одягу з метою виготовлення порнографії. Захист Дмитрієва наполягає на тому, що він робив знімки для контролю стану здоров'я дочки, щоб у разі потреби довести органам опіки, що з дівчинкою добре поводяться. "Меморіал" визнав Дмитрієва політв'язнем, стверджуючи, що кримінальна справа щодо нього "має політичний мотив і націлене на те, щоб активіст припинив свою діяльність із вшанування пам'яті жертв сталінських репресій".

Читайте також: На «Артдокфесті» в Москві показали фільм про Сенцова

Сандармох — лісове урочище в Медвеж'єгорському районі Карелії, де на площі 10 гектарів під час Великого терору 1937-1938 років розстріляно і поховано понад 9500 осіб 58 національностей, в тому числі багато українців, представників національного відродження.