Трамп каже, що знав про брехню Флінна ФБР

Президент США Дональд Трамп заявив, що звільнив свого радника Майкла Флінна через те, що той збрехав віце-президенту та ФБР. Водночас дії Флінна під час перехідного періоду він назвав законними.

Про це глава Білого дому написав у Твіттері в суботу, передає Укрінформ. 

"Мені довелося звільнити генерала Флінна, бо він збрехав віце-президенту і ФБР. Він визнав себе винним через цю брехню. Це ганьба, тому що його дії в перехідний період були законними. Не було чого приховувати!" - зазначив президент. 

Водночас така позиція президента викликала критику у США, бо такого роду заяви можуть розглядатися як тиск на слідство. Зокрема, про це заявив колишній представник Міністерства юстиції, нині аналітик з питань правосуддя й безпеки Метью Міллер. 

"О боже, він (президент Трамп. – Ред.) просто визнав, що перешкоджає правосуддю. Якщо Трамп знав, що Флінн брехав ФБР, коли він попросив Комі на вихід, це вже ваша справа", - написав Міллер, звертаючись до президента у Твіттері

Як повідомляв Укрінформ, 1 грудня Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер висунув офіційні звинувачення Майклу Флінну в рамках розслідування російського втручання у внутрішні справи США. Слідство звинуватило екс-радника Трампа у введенні в оману слідства шляхом повідомлення невірних відомостей про два епізоди його контактів з російським послом Сергієм Кисляком. Зокрема, йшлося про домовленості щодо санкцій, введених у грудні минулого року проти Росії, а також голосування в Раді Безпеки ООН резолюції по Ізраїлю.