Колишнього лідера невизнаного Придністров'я оголосили в розшук

Колишній лідер невизнаного Придністров'я, який є фігурантом кількох кримінальних справ про корупцію та розкрадання державних коштів, оголошений в міжнародний розшук.

Інформацію про це підтвердив керівник Слідчого комітету невизнаної Придністровської Молдавської республіки В'ячеслав Бринзарь, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Як зазначив Бринзарь, Євгена Шевчука викликали в слідчі органи невизнаного Придністров'я для надання показів, однак він на допит не з'явився.

Читайте також: Молдовські винороби торгують з Кримом попри санкції - журналіст

Шевчук, за словами Бринзаря, звинувачується в контрабанді, а також створенні "сірих схем" для розкрадання державних коштів на заводі "Біохім", в результаті реалізації яких підприємство збанкрутувало, а також незаконному утриманні 30% зарплат і пенсій.

Подробиці про кримінальні справи, ініційовані стосовно Євгена Шевчука, в МВС і Слідчому комітеті невизнаного Придністров'я оприлюднять 1 грудня.

За даними молдовських ЗМІ, Євген Шевчук разом з дружиною Ніною Штанскі якийсь час переховувався на території Республіки Молдова, але його теперішнє місцеперебування невідоме. За неперевіреними даними, він знаходиться на території окупованого Росією Криму.