Через Russia Today Росія зробила “агентами” зарубіжні ЗМІ

Рада Федерації Росії в середу також схвалила законопроект, що прирівнює зарубіжні ЗМІ до так званих іноземних агентів. Раніше цей законопроект було одноголосно ухвалено Державною думою Росії.

Про це повідомляє Интерфакс.

"Рада Федерації схвалила закон, що дозволяє прирівнювати до іноземних агентів зарубіжні ЗМІ. Голосування по цьому документу відбулося на пленарному засіданні верхньої палати в середу", - йдеться в повідомленні.

Тепер документ ще повинен підписати президент Росії Володимир Путін. Москва стверджує, що такий крок зроблено у відповідь на реєстрацію в США "іноземним агентом" фінансованого Кремлем телеканалу RT.

Напередодні комітет з конституційного законодавства заявив про готовність членів Ради Федерації підтримати законопроект, незважаючи на претензії, які пред'явила до цього документу президентська Рада з прав людини. В опублікованому раніше експертному висновку РПЛ звернула увагу на розпливчастість формулювань і рекомендував повернути законопроект на доопрацювання в Державну думу.

Читайте також: Точицький радить створити в ЄС "чорний список" російських фейкометів

У заяві Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода з приводу законопроекту про ЗМІ - "іноземних агентів" підкреслювалося, що умови роботи російських журналістів в США і американських - в Росії істотно розрізняються. Журналісти медіакорпорації в Росії піддаються зневазі і навіть стають жертвами нападів, вказано в заяві. Крім того, телеканал RT поширює свою інформацію в США вільно, тоді як Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода в Росії не має доступу до кабельних мереж. З 2012 року внаслідок зміни російського законодавства Радіо Свобода вимушено було припинити радіомовлення в Москві.