Глава МЗС ФРН вперше за 22 роки їде до Білорусі

Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель летить до столиці Білорусі, де братиме участь у Мінському форумі і обговорюватиме серед іншого українську тематику.

Про це заявили в прес-службі відомства, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Міністр Габріель 17 листопада здійснить візит до Білорусі, щоб там взяти участь у Мінському форумі, який цього року збирається в 20-й раз", - поінформували в МЗС.

Крім того, в столиці Білорусі Габріель проведе політичні переговори з колегою Володимиром Макеєм і зустрінеться з президентом країни Олександром Лукашенком.

"Темами переговорів, серед іншого, будуть двосторонні відносини, співпраця в умовах міжнародних криз, таких як російсько-український конфлікт і ситуація з правами людини у Білорусі", - йдеться в інформації МЗС ФРН.

Читайте також: Без росіян: Геращенко назвала умову запиту ВР на "блакитні шоломи"

Крім того, з урахуванням майбутнього саміту ЄС з країнами Східного партнерства наступного тижня предметом переговорів також буде можливе зближення між Білоруссю і ЄС.

XV Мінський форум проходить у Мінську 16-18 листопада. Цей білорусько-німецький формат був заснований 20 років тому як майданчик для діалогу. До 2011 року проводився щороку, але після президентських виборів 2010 року настала 6-річна пауза, в 2016 році робота форуму була відновлена.

Необхідно зазначити, що це буде перший візит глави МЗС ФРН до Білорусі за 22 роки.