Укроборонпром показав індонезійських морпіхів на БТР-4М

Фото, відео

Українські бронетранспортери-амфібії БТР-4М продовжують успішно експлуатуватися підрозділами морської піхоти Індонезії та брати участь в регулярних тренуваннях військових.

Як повідомляє на своєму сайті державний концерн (ДК) "Укроборонпром", індонезійське видання Detik News підготувало спеціальний репортаж про експлуатацію морпіхами новітньої української техніки.

 "В ході тренувань членами одного з екіпажів БТР-4М були спеціалісти "Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. Морозова" та представники компанії "СпецТехноЕкспорт", що входять до складу ДК "Укрборонпром". Українські фахівці навчали морпіхів тонкощам маневрування на плаву БТР-4 в умовах високої хвилі. Після цього представники українських підприємств з представниками Міністерства оборони Індонезії спостерігали за навчальними стрільбами морпіхів на військовому полігоні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що екіпаж кожного з п’яти БТР-4М успішно вражав умовні цілі на заданих відстанях з автоматичної  гармати 30 мм та кулемету ПКТ калібру 7,76 мм, демонструючи точність української зброї.

"Також для військових Морського корпусу Індонезії важливим є той факт, що після маршу гірською місцевістю, чи то руху вузькими асфальтованими вулицями БТРи без будь-яких змін в конфігурації здатні не лише долати водні перешкоди, а й перепливати морем десятки кілометрів. Більше того, під час маневрування на хвилях до 1 метра рух бойових машин залишається плавним та стабільним. Таких характеристик досягнуто завдяки вдалій конструкції БТР-4М та якісній ізоляції кузова", - йдеться у репортажі.

Після тренувань заступник командуючого Морської піхоти Індонезії вручив подяку українським зброярам за виробництво дуже потрібної для Індонезії надійної техніки.

З початку 2017 року п’ять БТР-4М успішно пройшли тестові випробування, взяли участь у стокілометровому марші в умовах тропічного клімату та гірського рельєфу, та були прийняті на експлуатацію корпусом Морської піхоти Індонезії. Виробництво та поставка бойових машин відбулася в рамках контракту, підписаного на початку 2014 року між Міністерством оборони Індонезії та українським державним зовнішньоторговельним підприємством "Спецтехноекспорт", яке входить до складу ДК "Укроборонпром".

"Спецтехноекспорт" продовжуватиме впроваджувати новітні розробки української оборонної промисловості на міжнародних ринках. "БТР-4М для індонезійської морської піхоти є гарним прикладом індивідуалізованого продукту для конкретного клієнта: "Спецтехноекспорт" адаптував стандартну конфігурацію БТР-4 до вимог морських піхотинців. Інші модифікації БТР-4 також будуть адаптовані та виготовлені за підтримки та участі нашого підприємства", – підкреслив Павло Барбул, директор "Спецтехноекспорту".

Зазначається, що практичне використання БТР-4 українською армією в ході конфлікту на Донбасі  підтвердило високий рівень захисту екіпажу та десанту. З 2014 року жоден український військовослужбовець не загинув після ураженням БТР-4 мінами або снарядами різних калібрів.

БТР-4М належить до класу перспективних колісних бойових машин, які можуть виконувати широкий спектр завдань в сучасній війні. Це основна машина для оснащення спеціальних сил швидкого реагування і морської піхоти, для виконання завдань вдень та вночі, за різних кліматичних умов (робочий діапазон температур від -40 до +55 С), на воді, бездоріжжі та на твердому покритті.