Президентство Трампа негативно вплинуло на світову економіку

Опитування

Президентство Дональда Трампа негативно позначається на американській і світовій економіці. 

Такий висновок міститься в аналізі експертів мюнхенського Інституту економічних досліджень (ifo), повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН. 

«Рівно через рік після обрання Дональда Трампа (8 листопада – Ред.) міжнародні економічні експерти вважають, що президент США впливає на світову економіку негативно. Таку відповідь при опитуванні ifo дали 73,9% респондентів», - йдеться в аналітичній записці.

З них 57,6% теж побачили негативний вплив на економіку безпосередньо США. Найбільш негативні наслідки виявлені у сфері соціальної справедливості і захисту навколишнього середовища. Зокрема, 73,5% експертів-економістів в інших країнах і 61,2% у США вважають, що анонсовані заходи нової адміністрації, що вже реалізовуються, найважче позначаються на бідних верствах населення.

Уряд Трампа отримав погані оцінки і у сфері міжнародної торгівлі, співпраці в міжнародних організаціях, а також у забезпеченні миру і безпеки. Найкритичніше висловилися економісти в сусідніх країнах - Канаді та Мексиці, а також в Ірландії. Ці країни, вважають вони, більше, ніж інші, відчули на собі негативні ефекти. 

Читайте також: Втручання у вибори: екс-радник Трампа розказав про "приватні" розмови з віце-прем'єром РФ

Загалом було опитано 929 спеціалістів у 120 країнах.

Водночас, зазначають в інституті, результати проведеного в жовтні опитування World Economic Survey виявилися менш песимістичними. Тільки 38,0% респондентів сказали, що президентство Трампа має внутрішні негативні економічні наслідки. Але водночас опитані вважають нинішній уряд або неефективним, або таким, що шкодить внутрішній політиці США.