Єлизавета ІІ й оточення Трюдо мали свої інтереси в офшорах - "Райські папери"

Радник прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо Стівен Бронфмен був залучений до переміщення багатомільйонного капіталу до офшорних територій, тоді як гроші Єлизавети ІІ «розмножувалися» після перерахування на Кайманові острови.

Про це йдеться у "Райських паперах", оприлюднених сьогодні Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Приватна інвестиційна компанія Bronfman Claridge протягом чверті сторіччя спокійно перераховувала мільйони доларів в сімейні компанії Колбера (Лео Колбер – канадський бізнесмен, філантроп, колишній сенатор, який має тісні зв’язки з Бронфманом - ред.), аби уникнули виплати податків у Канаді, Сполучених Штатах та Ізраїлі», - йдеться у документах журналістського розслідування.

Читайте також: Представник адміністрації Трампа має зв’язки з Кремлем - "Райські папери"

Щодо Її королівської Величності, то обслуговування фонду королеви Великої Британії на Кайманових островах не приховували, компанію також обрали авторитетну. Але з «райських документів» виплило, що компанія пізніше вкладала гроші у BrightHouse – позиковий дім, який має в Британії не зовсім хороший авторитет через значні відсотки (майже 100% річних за мікропозики), а також значні компенсацій, накладені на них у жовтні цього року. Королівська сім’я не визнає, що їм було відомо, що їхній капітал працює на BrightHouse.