Глава МЗС Німеччини здійснив неоголошений візит до Туреччини

Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель зробив неанонсований візит до Туреччини, де зустрівся зі своїм колегою Мевлютом Чавушоглу.

Про це МЗС повідомив у Twitter

«Ми сьогодні зустрілися в Анталії в неформальній обстановці, щоб обговорити двосторонні відносини та важкі теми й очікування обох сторін», - повідомили у відомстві.

Відносини між двома країнами залишаються вкрай напруженими вже багато місяців. У візиті Габріеля, якого неодноразово піддавав гострій критиці президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, спостерігачі намагаються угледіти ознаки потепління.

Читайте також: Витрати на біженців у Німеччині зросли на 73%

Як раніше повідомлялося, Габріель попросив свого однопартійця по Соціал-демократичній партії, екс-канцлера Герхарда Шредера про допомогу в справі звільнення з турецького ув`язнення німецького правозахисника Петера Штойдтнера, що той і зробив, переговоривши особисто з Ердоганом: Штойдтнер зміг повернутися додому. Однак в турецьких тюрмах досі залишаються 10 громадян ФРН, ув`язнення яких у Німеччині розцінюють як політично мотивоване, це є однією з головних проблем у діалозі між Берліном та Анкарою.

Фото: photothek.net