Пучдемон закликає партії об'єднатися на виборах проти уряду Іспанії

Відсторонений голова парламенту Каталонії Карлес Пучдемон закликав іспанські партії до об'єднаного політичного фронту на виборах 21 грудня, щоб продовжити рух за незалежність Каталонії від Іспанії та протестувати проти ув'язнення колишніх членів регіонального уряду.

Про це повідомляє Reuters.

"Прийшов час усім демократам об'єднатися. Для Каталонії, для свободи політичних ув'язнених і для республіки", - закликав політик у своєму Тwitter.

До повідомлення Пучдемона було прикріплено адресу сайту llistaunitaria.cat, що закликає партії об'єднатися проти іспанського уряду під час позачергових виборів у Каталонії 21 грудня.

Як відзначає видання, політичні партії у Каталонії, які хочуть балотуватися на спільній платформі, повинні до вівторка зареєструвати будь-яку потенційну коаліцію.

Читайте також: Пучдемон вважає себе "легітимним" головою Каталонії

Нагадаємо, після того, як уряд Каталонії був усунений від влади у зв'язку з проголошенням незалежності регіону, Пучдемон відбув до Брюсселя, заявивши, що розглядає можливість участі у позачергових регіональних виборах 21 грудня звідти.

У п'ятницю іспанський суд видав міжнародний європейський ордер на арешт Пучдемона і чотирьох його союзників, які не з'явилися на засідання Верховного суду в Мадриді.

Влада Бельгії підтвердила отримання ордера. Міністр юстиції Бельгії Коен Генс заявив, що бельгійський уряд не має впливу на майбутнє Пучдемона після видачі ордера, оскільки ордер на арешт є «абсолютно юридичною процедурою», яка «відбувається через прямий контакт між правоохоронними органами».