Глава Пентагону полетить до Європи для зустрічей з союзниками

Міністр оборони США Джеймс Меттіс 5 листопада, розпочне шестиденне європейське турне "з метою підтвердження ключового партнерства та союзництва в Європі".

Про це офіційно повідомило в п'ятницю Міністерство оборони США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міністр Меттіс розпочне свою поїздку із зустрічей (6-7 листопада) з "Північною групою", багатостороннього форуму за участю 12-ти держав, включаючи п'ять скандинавських країн (Фінляндію, Швецію, Данію, Ісландію, Норвегію), три країни Балтії (Естонію, Латвію, Литву), а також Німеччину, Нідерланди, Польщу та Велику Британію", - поінформували в Пентагоні.

Читайте також: Ракети КНДР: Штати виступають за дипломатію, але готові й до військових дій - Меттіс

Протягом наступних двох днів, 8-9 листопада, Меттіс працюватиме на міністерській зустрічі глав оборонних відомств країн НАТО в Брюсселі. Крім того, заплановані його окремі переговори з міністрами, що представляють країни Міжнародної коаліції протистояння ІДІЛ.

"Цей візит підкреслюватиме зобов'язання Сполучених Штатів нашому союзництву в НАТО та перемоги над ІДІЛ", - зауважили в оборонному відомстві США.

Читайте також: Сили Асада звільнили сирійське місто від ІДІЛ

Завершальним пунктом турне глави Пентагону стане Лондон, де 10 листопада він зустрінеться з міністром оборони Великої Британії.