Каталонії загрожує «Майдан» – німецькі ЗМІ

Події в Іспанії загострилися до межі, що загрожує виникненням революційних подій аж до війни.

Таку оцінку тому, що відбувається дала німецька Luebecker Nachrichten.

«В Каталонському конфлікті настав час істини: Мадрид буде діяти проти сепаратистів рішучими заходами. Однак спостерігачі б'ють тривогу: зачистка буде не дитячою грою. Можна навіть попередити про «Каталонський Майдан», - пише газета.

Читайте також: Прем'єр-міністр Іспанії розпустив уряд і парламент Каталонії

Автор нагадує, що виступ прем'єра Марионо Рахоя в Мадриді в регіональному парламенті в Барселоні зустріли заявами: "Це оголошення війни! Ми йдемо на війну!".

Каральні заходи іспанської держави проти сепаратистів можуть початися, можливо, вже цими вихідними. Рішення про розпуск парламенту і призначення нових виборів, втім, може вдарити бумерангом, вважає автор статті, адже протистояти Рахою будуть близько 110 тисяч чиновників регіональної влади. Мова йде про громадянську непокору.

Читайте також: Рахой хоче новими виборами повернути ситуацію в Каталонії у «нормальне русло»

Спікер партії каталонського президента Пучдемона вже заявив: «На жаль, будуть заворушення», а незалежний іспанський мозковий центр Real Instituto Elcano і зовсім попереджає про ймовірність «каталонського Майдану».

Нагадаємо: сенат в Мадриді в п'ятницю проголосував більшістю голосів за введення примусового управління регіоном та інші заходи. Мова, зокрема, йде про відсторонення шефа каталонської поліції та закриття всіх зарубіжних представництв Каталонії.