Нова Зеландія: коаліція визначилася з розподілом урядових портфелів

Новообраний уряд Джасінди Ардерн склав присягу генерал-губернатору Нової Зеландії.

Про це повідомляє stuff.co.nz.

«Ми маємо зобов'язання перед усіма новозеландцями зробити все можливе для досягнення цілей цього уряду», - наголосила під час церемонії новий прем'єр-міністр країни.

Джасінда Ардерн також оголосила розподіл урядових портфелів між коаліційними силами, підтвердивши, що лідер «Нової Зеландії передусім» Вінстон Пітерс стане віце-прем'єром у її уряді, а також обійматиме посаду міністра закордонних справ.

«Він має багатий досвід для обох цих позицій, і я з нетерпінням чекаю тісної співпраці з ним», - заявила вона.

В рамках коаліційної угоди її Лейбористської партії та «Нової Зеландії передусім», останній було виділено 13 портфелів, розподілених серед чотирьох міністрів, включаючи регіональний розвиток, оборону, інфраструктуру і лісове господарство.

Тим часом третій учасник коаліції - зелені - отримають контроль над відомством, що опікується проблемами змін і збереження клімату, а також посади заступників міністрів у сферах фінансів, транспорту і охорони здоров'я.

Читайте також: У Новій Зеландії прийшла до влади опозиція

Ардерн також оголосила, що, окрім керування міністерствами мистецтв, культури і спадщини, вона візьме на себе нову роль міністра щодо скорочення масштабів бідності дітей.

За її словами, розв'язання цієї проблеми є одним з її особистих пріоритетів і однією з причин, через які вона пішла у політику.

Фото: MONIQUE FORD/STUFF