Russia Today у Франції "візьме під крило" відомий поїздками до Криму екс-депутат

Колишній французький депутат Тьєррі Маріані, відомий своєю підтримкою Росії, вихваляннями Путіна та візитами до Криму, ввійде до складу «комітету з етики» телеканалу Russia Today, який із січня здійснюватиме трансляцію на території Франції. 

Про це повідомляє видання 20minutes

«Відомий своєю прихильністю до Кремля телеканал уже набрав на роботу близько сорока журналістів у Парижі. З керівництвом поки не визначилися, підтримку телеканалу надаватиме колишній депутат Тьєррі Маріані, який увійде до складу «комітету з етики», - повідомило видання.

Як відомо, раніше французький президент Емануель Макрон критикував діяльність телеканалу. Зокрема у травні поточного року на спільній з президентом РФ прес-конференції він назвав Sputnik і Russia Today «органами брехливої пропаганди».

Читайте також: Джонсон - про участь лейбористів у ефірах Russia Today: Це скандал

Проти роботи Russia Today на території Франції виступили представники Об’єднання українців Франції – вони написали 2,2 тисячі листів, адресованих керівництву країни, сенаторам та депутатам, посадовцям різних рангів, протестуючи проти надання ліцензії російському телеканалу Russia Today (RT).