Генсек ООН: у світі понад 800 мільйонів людей живуть у злиднях

Більше 800 млн людей у всьому світі продовжують жити в умовах бідності і позбавлені права на харчування, освіту та охорону здоров'я.

Тому потрібно подвоїти міжнародні зусилля для допомоги таким людям, заявив у вівторок Генеральний секретар ООН.

"Антоніу Гутерреш підкреслив, що в світі посилюється нерівність і зростає рівень безробіття. Багато людей потрапляють у злидні через конфлікти й стихійні лиха", - цитує слова генсека Центр новин ООН.

У цьому зв'язку Генеральний секретар ООН закликав міжнародне співтовариство об'єднатися і спільними зусиллями досягнути усунення корінних причин бідності.

У своєму посланні він також нагадав про важливість прогроами "Цілі сталого розвитку на період до 2030 року" і закликав подвоїти зусилля з надання допомоги "величезній армії бідняків".

Читайте також: Росія готова голодувати і принижуватися, тільки б називатися імперією – історик

Спеціальний доповідач ООН Філіп Олстон, зі свого боку заявив, що бідні люди набагато частіше стають жертвами тортур, арештів, домашнього насильства, їх з більшою ймовірністю чекає рання смерть. Їхні громадянські і політичні права ігноруються. При цьому, жінки і дівчата з бідних верств населення набагато частіше стають жертвами домашнього насильства.

На думку Олстона, бідність – це не стільки наслідок дискримінації, а, швидше, її причина. Він нагадав, що всі головні міжнародні документи щодо прав людини забороняють дискримінацію на основі фінансового становища, походження та соціального статусу.