США вимагають незалежного розслідування вбивства журналістки на Мальті

Державний департамент США рішуче засудив жорстоку розправу над мальтійською журналісткою Дафною Галіцією, яка викривала корупцію в уряді країни та в міжнародних масштабах, та виступив із вимогою провести незалежне й прозоре розслідування.

З відповідною заявою виступила речниця Держдепартаменту Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо найрішучішим чином засудити тут, у Державному департаменті це жахливе насильство", - заявила представник американського зовнішньополітичного відомства.

У своїй заяві Науерт назвала напад "боягузливою атакою" на талановиту журналістку, яка присвятила себе боротьбі з корупцією та встановленні верховенства права.

Читайте також: Протести в Мальті: люди вимагають розслідувати вбивство журналістки

Представник Держдепу також зауважила, що американська сторона оперативно відреагувала на запит прем'єр-міністра Мальти щодо допомоги ФБР в проведенні розслідування. "ФБР забезпечує конкретну допомогу, про яку йшлося в запиті", - зазначила Науерт. 

Водночас вона наголосила на необхідності забезпечення належного слідства. "Ми закликаємо до ретельного, прозорого й незалежного розслідування", - заявила речниця Державного департаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, 16 жовтня автомобіль мальтійської журналістки Дафни Каруани Галіції був підірваний, сама вона загинула. Галіція була автором розслідувань корупції в рамках проекту Panama Papers. Незадовго до інциденту вона повідомляла про погрози на її адресу, втім правоохоронні органи Мальти спростували цю інформацію.