Корупція залишається великою проблемою для ЄС – Гармс

Багато країн Євросоюзу мають серйозні проблеми через високий рівень корупції. Водночас Україна досягла суттєвого прогресу у боротьбі з корупцією.

На цьому наголосила депутат Ребекка Гармс на слуханнях у Європарламенті щодо обміну передовим досвідом українського і румунського антикорупційних органів у вівторок у Європарламенті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Говорячи відверто, ми все ще маємо цю глобальну велику проблему. Це не є лише проблемою для окремих країн. І лише незначна кількість країн ефективно вирішують це питання», - заявила німецький політик.

Вона наголосила, що для Євросоюзу корупція залишається великим приводом для занепокоєння. Серед членів ЄС, де корупцію викорінюють якнайкраще, Гармс назвала скандинавські країни, а також Німеччину.

Читайте також: У Єврокомісії згадали про довготривалість деяких розслідувань НАБУ

Вона також відзначила прогрес України, досягнутий попередніми роками у боротьбі з корупцією, та високий рівень довіри громадян до новоствореного Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

За словами німецького депутата, політики Євросоюзу мають позитивні очікування щодо успіху зусиль України у протидії корупції у контексті процесу проведення реформ.