Канада дасть МАГАТЕ $1,5 мільйона на перевірки в Ірані

Канада переконана, що укладена два роки тому ядерна угода з Іраном дозволила суттєво знизити напруженість у регіоні.

На цьому наголосила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада підтримує ефективний й заснований на правилах світовий порядок та віддана прагматичному підходу до ядерного роззброєння й принципу непоширення. Спільний усеосяжний план дій, домовлений із Іраном і підтриманий Радбезом ООН в 2015 році, допоміг прибрати реальну загрозу міжнародному миру й безпеці», - сказала Фріланд.

Читайте також: Ядерна угода з Іраном: Трамп оголосив нову стратегію США

Вона додала, що Канада надасть МАГАТЕ додаткові 1,5 млн дол для проведення цією міжнародною організацією подальших перевірок в Ірані. «Згідно із МАГАТЕ, Іран продовжує дотримуватися своїх зобов'язань, відповідно до Плану. Канада переконана, що План необхідний для недопущення розробки Іраном ядерної зброї й досягнення більшої регіональної та глобальної безпеки», - зауважила міністр.

При цьому вона засудила розробку Іраном балістичних ракет та їх випробування і пообіцяла продовжити санкції, націлені на іранську балістичну програму.

«Ми продовжуємо виступати проти підтримки Іраном терористичних організацій, його погроз Ізраїлю, допомоги режиму Асада у Сирії та балістичної програми. Ми й надалі тісно співпрацюватимемо із нашими союзниками й партнерами аби притягти Іран до відповідальності», - наголосила Фріланд.

Нагадаємо: сьогодні президент США Дональд Трамп закликав Конгрес та союзників зробити більш жорсткою іранську ядерну угоду, пригрозивши в іншому випадку виходом США з цього договору.