CNN: Росія втручалася в американську політику навіть через Pokemon Go

Втручання Росії в американську політику поширювалося не лише через Facebook і Twitter, а й через додаток Pokemon Go.

Про це йдеться у розслідуванні CNN

Як повідомляється, пов'язані з Росією структури використовували Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Tumblr і Pokеmon Go, і навіть контактували з деякими журналістами, намагаючись використати расову напруженість і сіяти розбрат серед американців.

За інформацією джерела, йдеться про запущену в соціальних мережах кампанію під назвою Do not Shoot Us ("Не стріляйте в нас"), пов`язану з групою Black Lives Matter ("Життя чорношкірих мають значення"). Вона спрямована на привернення уваги громадськості до випадків поліцейського свавілля в США по відношенню до чорношкірих після вбивства афроамериканця Майкла Брауна в Фергюсона.

У липні 2016 року пов'язаний з Do not Shoot Us аккаунт в соцмережі Tumblr оголосив про проведення конкурсу з використанням Pokemon Go. Організатори кампанії закликали користувачів ловити покемонів і займатися їх навчанням біля тих місць, де сталися випадки прояву жорстокості з боку поліції по відношенню до чорношкірих, пише CNN. Користувачам також пропонували присвоїти покемонам імена убитих поліцейськими афроамериканців.

Читайте також: AP опублікувало запис "акустичної атаки" на дипломатів США на Кубі

Переможцям конкурсу організатори обіцяли вручити подарункові карти Amazon. Водначас телеканал наголосив, що не знайшов підтвердження, що хто-небудь з гравців в Pokemon Go намагався взяти участь в даному конкурсі і отримав обіцяні призи.

Також джерело, знайоме з ситуацією, підтвердило CNN, що сторінка Do not Shoot Us була однією з 470 облікових записів, заблокованих адміністрацією Facebook.

Наразі усі облікові записи Facebook, Instagram та Twitter, що належать компанії, заблоковані.