Канада протидіятиме пропаганді Кремля - міністр оборони

Масована російська пропаганда проти канадських військових, дислокованих у Латвії, не принесе очікуваного у Москві результату.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу висловив міністр оборони Канади Харджит Саджан.

"Ми добре готуємо своїх військових… Вони - професіонали найвищого рівня, і це не дозволить неправдивій інформації, яку поширює Росія, укорінитися", - сказав Саджан.

При цьому він додав, що Канада все ж вживатиме заходів для протидії російській інформаційній війні. "Тим не менше, ми продовжуватимемо протидіяти будь-якій дезінформації, яку росіяни спробують запустити", - зазначив міністр оборони Канади.

Читайте також: Ідею "блакитних шоломів" на Донбасі ще треба обговорити - міністр оборони Канади

Як повідомлялося, під час саміту НАТО у 2016 році Канада погодилася надіслати свої війська разом із технікою до Латвії та очолити багатонаціональний батальйон, який перебуватиме у Прибалтиці з метою стримування можливої російської агресії. По батальйону виділили також США, Німеччина та Велика Британія, які вже розгорнули свої війська в інших прикордонних із Росією державах-членах Північноатлантичного альянсу.

Одразу після прибуття канадців на місце дислокації поблизу Риги місцеві російськомовні ЗМІ поширили цілу серію неправдивих повідомлень про них.