США кинули понад 17 тисяч військових на боротьбу з наслідками "Ірми"

Уряд США задіяв 17,6 тис. військових, а також цивільних службовців Інженерних військ на континентальній частині Сполучених Штатів, а також на постраждалих островах Карибського басейну для подолання наслідків урагану Ірма.

Про це офіційно поінформували в понеділок в американському Міноборони, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Нинішня чисельність військ, задіяних для реагування на наслідки урагану "Ірма", становить понад 17 600 військових, а також цивільних фахівців Інженерних військ США, які беруть участь в операціях на Британських Віргінських островах, у Пуерто-Рико та на континентальній частині Сполучених Штатів", - зазначили у Пентагоні.

При цьому уточнюється, що в операціях залучено 38 літаків, 740 вантажівок та понад 80 генераторів. У режим готовності переведено понад 100 літаків, майже 600 генераторів, 150 човнів та більше 3,2 тис. транспортерів.

При цьому розгорнуті гуманітарні операції та евакуація людей з острівних територій у Карибському басейні.

"Міноборони планує завершити евакуацію громадян США з острова Сен-Мартен та координує зусилля з евакуації американських громадян з Британських Віргінських островів", повідомили в Пентагоні.

Читайте також: Кількість загиблих від урагану "Ірма" перевищила 60 осіб

Крім того, в середу в регіон Карибського басейну прибула спільна робоча група, щоб розпочати процес надання гуманітарної допомоги, в тому числі питної води, засобів санітарії, матеріально-технічної підтримки, а також для координації зусиль персоналу місії та розподілу гуманітарних товарів по регіонах.

Раніше оборонне відомства США повідомляло про залучення 10 тис. військових та цивільних фахівців для боротьби зі стихією.