Глава МЗС Франції говоритиме з Лавровим про введення миротворців на Донбас

Під час візиту до Москви міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан обговорить з російським колегою Сергієм Лавровим можливість розміщення миротворців на Донбасі.

Про це повідомили DW у міністерстві закордонних справ Франції.

“Раніше на сайті французького зовнішньополітичного відомства було анонсовано візит Ле Дріана до Москви. Його заплановано на 8 вересня”, - йдеться у повідомленні.

Темами намічених переговорів із його російським колегою Сергієм Лавровим стануть, зокрема, намір низки країн Заходу посилити санкції ООН у відповідь на шосте ядерне випробування КНДР, а також ситуація в Лівії та Сирії.

Ще однією темою розмови будуть також безпекові виклики в Європі, особливо конфлікт на Донбасі з огляду на результати останніх переговорів у "нормандському форматі", зазначається на сайті МЗС.

Читайте також: Миротворці ООН потрібні на всій території окупованого Донбасу - Держдеп США

Нагадаємо, у вівторок, 5 вересня, Путін схвалив ідею введення миротворців ООН на Донбас для захисту місії ОБСЄ, але заявив, що ці сили повинні знаходитися тільки на лінії розмежування і що це необхідно погоджувати з ватажками "ЛНР" і "ДНР".

У МЗС України  переконані, що заяви президента РФ Володимира Путіна про введення миротворців ООН на лінію розмежування на Донбасі спотворюють саму ідею введення миротворчої операції.