Миротворці ООН потрібні на всій території окупованого Донбасу - Держдеп США

Миротворці ООН потрібні на всій території окупованого Донбасу - Держдеп США

Укрінформ
У Держдепі США вважають, що миротворча місія ООН повинна бути розміщена на всій території конфлікту на Донбасі, а не тільки на лінії зіткнення.

Про це заявила речниця Держдепу США Гетер Науерт, повідомляє АР. 

"Будь-яка подібна миротворча сила має отримати широкий мандат для забезпечення миру та безпеки по всій окупованій території України", - сказала Науерт.

За її словами, така сила може захистити українців і допомогти відновити суверенітет України.

Як зазначається, у США хочуть, щоб миротворці розгорнулися по всій території Східної України, а не тільки уздовж лінії зіткнення, як це пропонують в РФ.

Читайте також: Німеччина не сприймає дії Росії проти України та чекає від нас реформ

Як повідомлялося, президент РФ Путін у вівторок, 5 вересня, погодився з ідеєю введення миротворців ООН на Донбас, але заявив, що ці сили мають перебувати лише на лінії розмежування і що це потрібно узгоджувати з ватажками "ЛНР" і "ДНР". Путін також повідомив, що доручив російському МЗС внести проект резолюції щодо миротворців на Донбасі на розгляд Ради безпеки ООН.

У МЗС України після цієї заяви наголосили, що Росія спотворює ідею розгортання місії. Українські дипломати наголошують, що на Донбасі під виглядом миротворців не може бути присутній військовий чи інший персонал сторони-агресора (Росія – ред..), а також не може бути мови «про отримання згоди на проведення операції з підтримання миру від незаконних збройних формувань, які діють на території ОРДЛО за підтримки, фінансування і матеріально-технічного забезпечення з боку Росії».

Раніше, 22 серпня, Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна восени на сесії Генеральної асамблеї ООН вийде з ініціативою про введення миротворців ООН на непідконтрольні території Донбасу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-